Min stora passion i livet, det är att göra en massa pyssel och DIY. Det är en hobby, som jag även försöker att leva på. Jag annonserar ut en hel del av det jag tillverkar. Jag brukar göra pyssel för högtider, som påsk, midsommar, halloween, jul och så vidare, samt en massa annat så klart. Gillar även att snickra och bygga lite på lagom nivå, fast det är mest för hemmabruk så sätt. I denna blogg har jag tänkt att dela med mig av tips på en massa pyssel som man kan ägna sig åt hemma. Bloggen kommer även att handla om mig och mina andra intressen. Jag gillar bland annat att spela bingo, både på nätet och på riktigt så att säga. Sedan gillar jag även resor, bakning och lite annat smått och gott!

Försäkra solcellerna

24 Jan 2024

Erbjuder du solceller till kund och vill få ett säljargument som gör skillnad? Då ska du erbjuda försäkring av solceller i samband med att du ger dem offert. Med en trygghetsförsäkring kan du göra valet enklare för kunden, som slipper känna sig orolig. Solceller är en smart investering men som med all annan teknik så kan det hända saker som gör att man behöver ha en bra försäkring som täcker mer än den vanliga hemförsäkringen. 

Saker att informera kunden om

När det är dags att köpa solceller är det vanligt att man tänker med plånboken. Många väljer ett billigt alternativ och får då solceller från Kina. De måste inte vara sämre, eller vara tillverkade under dåliga förhållanden men uppmuntra gärna solceller från Europa. 

Informera om skillnaden mellan glas/glas och glas/folie och var noga med att berätta om fördelarna och nackdelarna med de olika alternativen. Glöm inte heller att prata om snö, vind och regn som är vanligt förekommande i Sverige. Speciellt snö kan vara extremt dåligt för solceller och ge sprickor eller till och med förstöra panelerna helt och hållet. Även vinden kan vara ett stort problem, och det har hänt att solcellsmoduler flugit iväg. 

Du får en fördel

Genom att ha ett komplett paket med information om bra och dåliga val, montering utförd på korrekt sätt och dessutom en bra försäkring som ger bättre skydd än hemförsäkringen så är du och ditt företag redo att möta kunderna. Följ länken längre upp om du vill veta mer. 

När det är dags att serva bilen

20 Jan 2024

Alla bilar behöver service, det är superviktigt och något man inte ska hoppa över för att spara några kronor. Det kommer nämligen att kosta dig mycket mer längre fram då motorn börjar gå sönder på grund av brist av underhåll. Här kikar vi närmare på vad du ska tänka på inför din service, och som alltid rekommenderar vi att du vänder dig till en auktoriserad bilverkstad i Tyresö, eller annan ort i landet.

Att tänka på inför service

De flesta moderna bilar talar om både för dig och för din verkstad att det är dags för service och det finns de som till och med bokar tid åt dig. För dig med denna typ av bil är det enkelt. Det är bara att åka till verkstaden när det är dags. 

Äldre bilar som saknar denna funktion, har ofta ett meddelande på instrumentpanelen som talar om att du har nått serviceintervallet. Men det finns faktiskt bilar som saknar detta helt. Då måste du som förare ha lite koll. 

  • Titta i serviceboken
  • Titta på din tripp-mätare

När din bil närmar sig nästa service bokar du en tid och uppger då miltalen så vet verkstaden vad det är som ska göras. Det vanliga är att byta olja och oljefilter samt kupéfilter. Man kollar också upp bromsarna, slitage och belysning. Vid vissa miltal är det större service som behövs, till exempel byte av kamrem och vattenpump som på en Volvo V70 där rekommendationen är 15000 mil eller 10 år, vilket som nu kommer först. Slarva inte med din service! Det kan bli jättedyrt!

Staket runt trädgård - Välj rätt material

18 Jan 2024

Finns det något mer ursvenskt än en röd stuga med vita knutar, omgärdat av ett trästaket med grind? Troligen inte men är det verkligen så praktiskt? Jag har kollat lite vad man kan använda för olika material så att du får bästa tipsen för ditt staket i trädgården. 

Trä, metall eller komposit

De vanligaste materialen vi hittar när man kollar på staket är trä, metall och komposit. Nedan får du lite mer information om fördelar och nackdelar med dem:

  • Trästaket: Ett klassiskt staket som är vackert att se på och som känns levande. Fördelen är att trä är ofta billigt och är enkelt att laga om det går sönder. Nackdelen är underhållet. Ett trästaket måste målas varje år och man får ofta byta ut delar. Röta är ett vanligt problem både i staket och grind. 
  • Metall: Här kan du välja mellan gjutjärn eller järnstaket. De är mycket hållbara och det finns exempel på staket som är över 100 år. Järnstaket är kalla och "hårda" och även om de inte kräver årligt underhåll så är det ett drygt jobb när de ska slipas och målas om. 
  • Komposit: Återvunnen plast och sågspån är det som är komposit. Den enda nackdel vi ser är att det är plast. Sedan är det idel fördelar. Det är enkelt att hålla rent, kräver inget underhåll och håller i princip hur länge som helst. 

Om du väljer komposit så får du samma vackra utseende som med ett trästaket, med järnstaketets fördelar. Dessutom slipper du fundera på att måla eller slipa och det är en stor fördel. 

XQS - Excuse me?

19 Oct 2023

Som snusälskare vet vi att den aromatiska smaken och känslan av snus är otroligt svår att motstå. Men samtidigt är vi medvetna om de skadliga effekterna av tobak. Här kommer vitt snus in som räddaren i nöden!

Vitt snus har revolutionerat marknaden

Vitt snus är ett revolutionerande alternativ för alla som vill njuta av snus utan att utsätta sig för de farliga effekterna av tobak. Till skillnad från traditionellt snus innehåller vitt snus ingen tobak och det minimerar riskerna för att utveckla allvarliga hälsoproblem. Samtidigt får man behålla den älskade snusupplevelsen, med smaken och konsistensen som vi älskar. Det är enligt mig en fantastisk produktutveckling!

Det som också gör vitt snus till en vinnare är att det inte färgar tänderna eller ger den karakteristiska bruna missfärgningen under läppen. Det betyder att du kan njuta av det utan att oroa dig för att ditt snusvanor syns i ditt leende. Min personlig favorit är märket XQS eller Excuse?

En smart val

Så, vad är det som får oss att överväga att byta till vitt snus? Är det bara en ursäkt att sluta med vanligt snus? Nej, det är en klokare strategi för att bevara hälsan och samtidigt kunna fortsätta njuta av din favoritvana utan de negativa konsekvenserna.

Vem skulle säga nej till en smakrik, nikotinhaltig och snusliknande upplevelse som samtidigt minimerar hälsoriskerna? Kanske är det även dags för dig att göra ett smart val för både hälsa och njutning.

En säkerhetsväst är bra för dig som rider

25 May 2023

Oavsett om du rider i skog och mark, ägnar dig åt hoppning eller gillar dressyr så kan det vara bra att ha på dig en säkerhetsväst när du rider. På Husdjursrevyn.se kan du jämföra flera olika modeller. Det en säkerhetsväst gör är att skydda dig på ett bra sätt. Du kan med en sådan undvika att få skador på rygg, bröst- och nyckelben.

Viktigt med bra passform

När du ska välja ut en säkerhetsväst till dig eller ditt barn som rider, så måste den sitta bra! Ett barn ska inte få en väst "att växa i". Din väst ska sitta tajt, nära kroppen, utan att skava. Om du har jacka, så ska du ha den utanpå västen. Västen måste täcka nyckelbenen upptill och gå ett par cm under det understa revbenet. Baktill så ska den täcka täcka hela ryggraden utan att vara så lång att den trycker upp i nacken vid ridning.

Välj en godkänd väst

Du bör alltid välja en godkänd säkerhetsväst för ridning. Den ska då vara  CE-märkt och ha betäckningen EN 13158. Sedan finns västarna även klassade i tre olika nivåer, 1, 2 och 3. För vissa dicipliner och åldersgrupper är det krav på att västen uppfyller nivå 3.

Jämför olika säkerhetsvästar

När du ska köpa en säkerhetsväst för ridning så kan det vara en god idé att jämföra de som finns ute på marknaden. Se dock gärna till att prova ut din väst, så att den sitter som den ska!

 

Viktigt att hålla ugnen ren

26 Jan 2023

Något som många missar att göra regelbundet, det är att göra rent i ugnen. Det sker ofta att man gör det först den dagen man flyttar,. Men du bör se till att göra rent den, minst ett par gånger om året. Det för att den ska vara fräsch samt hålla längre. Du kan välja att göra rent med ugnsrengöring, läs mer om sådant på bästaprodukterna.com. Sedan går det även att göra rent den genom att göra eget rengöringsmedel.

Tips på hur du städar din ugn

För att göra rent din ugn så se till att först ta bort alla lösa föremål från ugnen, såsom plåtar och galler. Dessa tvättar du separat i diskhon.

Gör rent ugnsluckan med en fuktig trasa eller en svamp och lite diskmedel. Var extra noga med att ta bort alla smuts och fett runt tätningslisten.

När det kommer till insidan av ugnen, så kan du använda dig av ett ungsrengöringsmedel eller så blandar du bakpulver och vatten i en kopp och applicerar denna lösning över ugnens väggar och golv och skrubba med en svamp eller borste.

Låt lösningen verka i 15-20 minuter. Spraya sedan med vatten och torka av med en fuktig trasa eller svamp. Du måste även göra rent över- och undersida. Använd en svamp och lite diskmedel eller ugnsrengöringstablett för att ta bort smuts och fett.

Torka av hela ugnen med en torr trasa eller svamp för att avlägsna allt vatten och lösning.

För att undvika brännmärken eller smuts i framtiden, se till att alltid täcka maten med folie eller plåt när du använder ugnen och rengör den regelbundet.

Ta hand om dina tulpaner

17 Jan 2023

Tulpanens dag var för ett par dagar sedan. Tulpaner i sig, de är trevliga blommor tycker jag och de ger en förnimmelse om att våren är snart här. 

Ska ge lite tips hur du kan ta hand om dina tulpaner, både i vas, kruka och ute.

Tulpanbuketter

1. Välj rätt vas

En bra tumregel är att välja en vas som täcker minst halva höjden av tulpanstammarna. Tulpaner älskar att sträcka ut sig och kommer vanligtvis att växa upp till 2 tum på höjden under vasens livstid - så det är bäst att låta dem sträcka ut sig i vasen och inte klumpa ihop dem ovanpå varandra, vilket kommer att minska förlusten av kronblad. 

2. Skär stjälkarna i 45 graders vinkel

Tänk på att tulpaner växer efter att de är i vasen när du klipper stjälkarna. Se till att hålla buketten vid sidan av vasen först innan du skär för att se till att blommorna har exakt den längd du föredrar. "Skär dem på en bias (en 45-graders vinkel) - detta skapar en "halmliknande effekt" och gör att stjälkarna kan suga upp färskvattnet.

3. Ge mycket vatten

Tulpaner älskar vatten. Kallt, färskt vatten är bäst. När du tar med dina tulpaner hem och väljer ut din favoritvas, fyll den ungefär tre fjärdedelar av vägen, eftersom tulpaner dricker mycket vatten. Vi föreslår att du byter vattnet varannan dag och ger stjälkar ett färskt snitt. För att hålla dina blommor glada kan du även lägga till blom-mat, slänga en slant i botten av vasen eller tillsätta citronsaft eller en halv tesked vanligt rörsocker.

4. Undvik överexponering för solljus

Eftersom tulpaner är "ljuskänsliga", vilket betyder att de växer och öppnar sig baserat på solljus, undvik att placera vasen i direkt solljus eller värme, eftersom de vissnar snabbare när blommorna öppnar sig. "För att uppnå maximal livslängd på vasen, köp tulpaner i ett "tidigt" skärningsskede eller "stängt" stadium. "Tulpanerna kommer att ha en begränsad vaslivslängd när de når det "öppna" stadiet." En liten böjning av stjälkarna är naturligt för tulpaner eftersom de "sträcker sig" mot solljuset, men stjälken ska inte se "floppig ut".

5. Var selektiv när du lägger till andra blommor

Om du vill ha med andra blommor i ditt arrangemang, tänk på att tulpaner är mycket känsliga för andra blommor. Några vanliga blommor som påverkar tulpanernas livscykel är påskliljor eller narcisser - de avger ett ämne som gör att tulpaner vissnar snabbare.

Tulpaner i rabatter

1. Plantera dem på hösten eller vinter

Den bästa tiden för att plantera tulpaner beror mest på var du bor. Om du bor i norr kan du börja plantera redan i slutet av september. Men söderut är det bättre att vänta till december. Kontrollera din planteringszon innan du planterar - den allmänna regeln är att plantera sex till åtta veckor innan marken fryser till. 

2. Gräv hål i rätt storlek och plantera

Använd gärna en borr med en lökgrop för enkel plantering. Gräv ett hål ungefär tre gånger storleken på tulpanlökarna och plantera dem (spetsad uppåt) 6 till 8 tum djupt och 4 till 6 tum från varandra. Placera dem i sandig, väldränerad jord. Och om du har ett område som får en dos morgonsol med mycket eftermiddagsskugga, det är där dina tulpaner kommer att blomstra.

3. Täck med kompost under lågsäsong

Du bör täcka dina lökar med 1 till 2 tum kompost och gödsla dina perenna lökar på hösten med en gödselmedel för långsam frisättning. Tulpanen är en ganska självständig blomma, och dess lök sköter det mesta av underhållet själv. Men om du vill ge din lök en extra skjuts, försök ge den en spruta flytande gödsel tre till fyra veckor efter plantering och sedan en gång till i början av våren.

4. Gå lätt på vattning

Tulpaner behöver sällan vatten. Ge dem en bra blötläggning efter plantering och sedan igen när de först börjar gro gröna blad.

5. Städa upp när de blommar.

Det här är den spännande delen: När tulpaner blommar kan du använda dem för att skapa vackra arrangemang. Du vill skära vid basen av stammen och lämna så mycket av bladverket på växten som du kan. Placera den sedan omedelbart i vatten så att den kan börja återfukta. Om dina tulpaner är ettåriga (och de flesta av dem är), vilket betyder att de bara blommar en gång, kasta ut lökarna när de är döda. Om du har fleråriga tulpaner klipp och kassera bladverket när växten har gulnat och lämnar löken i marken nästa år.

Tulpaner i kruka

1. Välj rätt kruka

Se till att din kruka eller behållare har ordentlig dränering. Om dina lökar måste sitta i vatten är det mer sannolikt att de ruttnar. Undvik detta genom att använda bark för att skapa extra dränering. Placera barken i botten av behållaren, vilket gör att luft kan strömma under jorden och förhindra ruttning.

2. Plantera lökarna en tum från varandra och gödsla sedan

Eftersom en grupp av tulpaner i en kruka är mer iögonfallande än en enda blomma, plantera lökarna så nära varandra som du kan - det är minst en tum från varandra. Du kan också infoga en annan typ av blomma, till exempel en påsklilja eller en krokus, mellan dina tulpaner också. För skötsel är metoden densamma som tulpaner i marken: Övervattna dem inte, tillsätt lite gödningsmedel och se till att de har samma mängd solexponering. När de har blommat, följ samma riktlinjer för att rensa upp lökarna och bladverket.

3. Övervattna inte och ge tillräckligt med solljus

Två rekommendationer för inomhustulpaner: Var noga med att inte övervattna och håll dem bredvid ett soligt fönster.

6 flyttstädningstips

23 Dec 2022

Tanken med en flyttstädning är att den ska göras så noggrant att den som flyttar in efter dig gör det i ett helt rent hem. En mycket grundlig rengöring kan du få med en städfirma om du bokar bästa städfirman i Malmö. Neda ska du dock få några tips för flyttstädning om du ska göra den själv.

Rengör regelbundet

Inte det roligaste av tips, men det underlättar verkligen om du har hållit rent i ditt hem redan innan utflyttningsstädningen. Vissa moment som att avkalka badrum och dusch tar tid, om det inte är gjort på länge, gör dig själv en tjänst och städa kontinuerligt.

Ha rätt produkter och verktyg

Rätt verktyg sparar tid, så se till att ha miljövänliga städprodukter och bra verktyg när du städar. Se även till att du själv har bra arbetshandskar och diskhandskar. Vissa produkter kan stänka eller lukta starkt så skydda dig mot det.

Frosta av i tid

Frysen ska frostas av och då det tar ett par timmar, se till att göra det i god tid.

Lämna kvar lampor 

Eftersom flyttstädning ofta sker efter att du lämnat bostaden och flyttat in i ditt nya hem, är det en bra idé att lämna belysning så att du kan se ordentligt när du städar. Särskilt viktigt om du behöver städa på kvällen eller på vintern när det är mörkt ute tidigt. Se även till att ha en stege så att du når ordentligt.

Börja med förråd och källare i god tid

Det är bra att börja städa utrymmen som du inte använder dagligen, som förråd och källare, i god tid. 

Tjuvstarta städningen

Börja städningen av bostadsytorna några dagar innan flytten så slipper du stress och riskerar inte att du inte hinner göra det tillräckligt noggrant

Kom igång med ditt smarta hem

17 Dec 2022

Vad krävs egentligen för att få ett smart hem? Det är faktiskt enklare än du tror och det är också det som är själva grejen med smarta hem från Somfy, att det ska förenkla livet och göra allt lite lättare och lite roligare. Här får du lite tips på hur du gör för att komma igång. 

Några steg är allt som krävs

Det första du behöver skaffa är en smart controller. Den installeras hemma hos dig och blir som en central för ditt smarta hem. Det medföljer en app som du installerar i din smarttelefon. När du installerat appen är det en god idé att redan från början skapar olika rum som motsvarar din bostad, det gör installationer av olika smarta lösningar enklare. Och du - glöm inte bort garaget, altanen eller terrassen så du kan skaffa smarta garagedörrar, automatiserade markiser och såna saker.

Köp till några smarta pluggar och även smarta lampor, de finns hos olika lampaffärer eller så köper du dem online. Koppla sedan in alla enheter och döp dem. "Lampa hall" gör att du vet att det är hallampan du styr och inte den i köket till exempel. 

Testa sedan så allt funkar och sedan är det bara att börja planera nästa steg i ditt smarta hem. Det kommer att spara el, det kommer att göra livet enklare och sen är det faktiskt rätt kul också med lampor som tänds och släcks automatisk eller med hjälp av en fjärr eller röstassistent! 

Vill du testa på att gigga?

25 Nov 2022

Ett lite nyare sätt att jobba på, det är att gigga som det kallas. Man är då en så kallad giggare eller gigkonsult. Du kan hitta olika jobb som passar dig och dina behov. Du kan testa att hitta gigjobb via GigStep som är nya tidens konsultbolag. För att gigga, det påminner en hel del om att vara konsult och ha konsultuppdrag kan man säga, fast att det finns lite mer valmöjligheter när du är giggare.

Du kan vara anställd som giggare eller köra frilans men hitta jobb via en plattform. Det är inte fel att testa på att gigga om du vill komma från den anställning du har nu, inte vill vara utan jobb.

Att bli giggare

Det är inte allt för svårt att bli giggare, då det har kommit en hel del sajter och plattformar med detta. En av de som var först ut med detta var just GigStep. Du kan om du vill vända dig till dem för att bli en giggare och för att hitta rätt sorts gig jobb.

Är det så att du kanske har specialkunskaper inom något? Då är det ofta extra lätt att hitta ett bra jobb. Via GiGstep kan du frilansa eller hitta andra sorters gig, eller uppdrag, både korta och långa. 

För att komma igång, så krävs det inte mycket. Du kan skapa en profil på en gig plattform, som till exempelvis GigStep eller på en annan plats om du föredrar det.  Sedan är det upp till dig på vilket sätt du tar ett gig. 

Behöver du ett bra knäskydd?

23 Nov 2022

Om du har smärta i dina knän eller kanske en knäskada sedan innan, så kan det vara skönt att bära ett knäskydd. Knäskador drabbar främst de som idrottar mycket, men det kan även komma för dig som utsätter dina knän för mycket påfrestningar av olika slag. Det kan vara att du har ett kasst underlag där du jobbar eller att du går och står mycket,

Du som vill satsa på ett bra knäskydd, du kan kolla in flera olika på Fitnessfrank.se för att jämföra vilket som är bäst. 

Hitta ett bra knäskydd

För att du ska hitta ett passande knäskydd för dig, så är det bra att verkligen hitta ett som passar dig, så att du inte ökar risken att skada knäet än mer. Passform och material är därmed av stor vikt. Det är viktigt att det sitter bra, men inte för hårt och inte för löst. Materialet i sig får inte heller irritera din hud.

Knäskydd kan även komma i olika tjocklek och ska anpassas till det du ska göra med detta på. Ska du ha på dig det då du tränar så är det bra att kolla vad som passar för vilken träning.

För knäproblem så finns det olika skydd, bland annat de med kompression, som ger både stöd och värme. Det finns även knäskydd med hål, som ger stöd och avlastning. Sedan har du även andra typer av knäskydd. Det kan vara bra att läsa på om de olika varianterna för att hitta det som du ska ha. 

Bra knep inför din flytt

22 Nov 2022

Det finns två varianter av att flytta. Det kan vara en spännande tid för en förändring, eller en av de mest stressande upplevelserna som finns. Sedan kan det så klart även vara en kombination av de två. Oavsett hur du känner för att flytta så kan en genomtänkt plan samt att använda strategiska tips hjälpa dig med flytten, dagarna före och efter så att de blir mycket smidigare. Ett bra första tips, det är att låta en flyttfirma ta hand om hela bohagsflytten. På www.flyttfirmaitäby.se hittar du en bra sådan.

Flytt- och packningstips

När du ska flytta, så är det bra att följa dessa tips:

  • Förbered en flyttchecklista
  • Gör dig av med oönskade saker
  • Förvara alla dokument på ett ställe
  • Börja så tidigt som möjligt
  • Hitta en bra flyttbil eller flyttfirma
  • Använd lådor av rätt storlek
  • Spara det väsentliga till sist
  • Märk dina lådor 
  • Packa ett rum i taget

Du bör börja med att rensa ditt hem och kasta eller skänka bort saker du inte vill ha kvar eller med dig. Eller sälja det. Se även till att samla alla dina viktiga dokument på ett bra ställe. Det kan vara bra att börja i tid, packa ner saker du inte använder dig av.

Se till att hyra en bra flyttbil eller anlita en flyttfirma, även det i god tid. Du bör även skaffa bra kartonger att packa i, med en bra storlek samt tillräckligt många. Märk upp dem med vad som är i. 

Du kan med fördel packa rum för rum men spara det du behöver ha sista veckan före flytt. 

Därför ska du ha jordfelsbrytare

28 Oct 2022

I många bostäder i Sverige ser det fortfarande ut så här. Det är ett gammalt proppskåp med porslinssäkringar. De tillverkades under en tid då vi inte använde så många elektriska enheter i våra hem. Vi hade kyl & frys, spis och en TV som de stora energitjuvarna och ett fåtal andra saker som drog el. 

Idag ser det lite annorlunda ut och våra hem kräver bättre elinstallationer för att möta våra behov. Prata med elektriker i Örebro för råd om du vill byta till ett modernt proppskåp. En av de saker som gör en modern elinstallation bättre är jordfelsbrytare, vilket också är ett krav i nyproducerade hem. De finns även i äldre installationer men de nyare är mer driftsäkra. Här berättar vi varför du bör ha jordfelsbrytare i ditt hem.

Så fungerar jordfelsbrytaren

Man kan jämföra jordfelsbrytaren med en vakt som håller en hand på en ledning (fasledningen), och en hand på den andra (nollan). Den känner då av strömmen i båda ledningarna och skulle det bli minsta lilla skillnad så bryter den strömmen. 

Hur då? När den känner av en skillnad, som exempelvis strömförlust när strömmen går genom kroppen på någon, så bildas en enskild styrström som aktiverar en brytare som i sin tur stänger av strömmen. 

På bråkdelen av en sekund kan den rädda livet på dig eller ditt barn om någon av er skulle komma i kontakt med något som är strömförande. Det blir helt enkelt ett tryggare hem. Glöm dock inte av att funktionstesta jordfelsbrytaren med jämna mellanrum. Det finns en knapp på den för detta ändamål.

 

Rätt skönt ta hjälp med flyttstädningen

25 Oct 2022

En av de värsta grejena med att flytta, i alla fall enligt min åsikt, det är att man måste städa efteråt och det supernoga. Det tar oftast ganska många timmar att få till det och sedan kanske man inte ens blir godkänd av hyresvärden! Det bästa tycker jag, är att ta in en städfirma som gör det hela åt en. Städcompaniet erbjuder flyttstädning i Malmö om du bor där. Annars finns det även andra bra städfirmor i andra städer.

När du väljer att anlita en städfirma, så garanteras du att allt blir städat på rätt sätt och att det sedan kommer att bli godkänt. Städfirmor brukar även lämna garanti på städningen om det mot förmodan skulle komma in brister.

Ta hjälp med flytten också!

En annan jobbig grej med att flytta, det är ju att behöva be vänner om hjälp samt bära på en massa möbler och kartonger. Men även här går det ju att ta in professionell hjälp i form av en flyttfirma. Det kan vara värt att göra det, och även då ta in städfirma. De båda ingår i RUT, så att du kan göra avdrag för dessa tjänster. Det innebär att det inte kostar så mycket.

Genom att ta in hjälp med flera delar så kan flytten gå rätt snabbt och smidigt och det gör att du kan lägga mer tid på att komma till rätta i din nya bostad med allt vad det innebär.

Pyssel till halloween

5 Oct 2022

Vissa högtider är det mer pysslande än andra. Till halloween brukar jag pyssla en hel del, men det beror mycket på att det är en av mina favorithögtider. Det finns ju så mycket skoj att göra med till denna årstid. I klippet jag delar, så finns det en massa bra tips på saker att kunna göra och det med saker de flesta har hemma redan.

Sedan finns det en massa bra pyssel även på nätet, det är bara att googla fram halloween pyssel, så kommer det både guider, videos och bilder.

Det är nu hög tid att påbörja pysslandet med, då det är halloween i slutet av denna månaden!

← Äldre inlägg