Försäkra solcellerna

Erbjuder du solceller till kund och vill få ett säljargument som gör skillnad? Då ska du erbjuda försäkring av solceller i samband med att du ger dem offert. Med en trygghetsförsäkring kan du göra valet enklare för kunden, som slipper känna sig orolig. Solceller är en smart investering men som med all annan teknik så kan det hända saker som gör att man behöver ha en bra försäkring som täcker mer än den vanliga hemförsäkringen. 

Saker att informera kunden om

När det är dags att köpa solceller är det vanligt att man tänker med plånboken. Många väljer ett billigt alternativ och får då solceller från Kina. De måste inte vara sämre, eller vara tillverkade under dåliga förhållanden men uppmuntra gärna solceller från Europa. 

Informera om skillnaden mellan glas/glas och glas/folie och var noga med att berätta om fördelarna och nackdelarna med de olika alternativen. Glöm inte heller att prata om snö, vind och regn som är vanligt förekommande i Sverige. Speciellt snö kan vara extremt dåligt för solceller och ge sprickor eller till och med förstöra panelerna helt och hållet. Även vinden kan vara ett stort problem, och det har hänt att solcellsmoduler flugit iväg. 

Du får en fördel

Genom att ha ett komplett paket med information om bra och dåliga val, montering utförd på korrekt sätt och dessutom en bra försäkring som ger bättre skydd än hemförsäkringen så är du och ditt företag redo att möta kunderna. Följ länken längre upp om du vill veta mer. 

24 Jan 2024