6 flyttstädningstips

Tanken med en flyttstädning är att den ska göras så noggrant att den som flyttar in efter dig gör det i ett helt rent hem. En mycket grundlig rengöring kan du få med en städfirma om du bokar bästa städfirman i Malmö. Neda ska du dock få några tips för flyttstädning om du ska göra den själv.

Rengör regelbundet

Inte det roligaste av tips, men det underlättar verkligen om du har hållit rent i ditt hem redan innan utflyttningsstädningen. Vissa moment som att avkalka badrum och dusch tar tid, om det inte är gjort på länge, gör dig själv en tjänst och städa kontinuerligt.

Ha rätt produkter och verktyg

Rätt verktyg sparar tid, så se till att ha miljövänliga städprodukter och bra verktyg när du städar. Se även till att du själv har bra arbetshandskar och diskhandskar. Vissa produkter kan stänka eller lukta starkt så skydda dig mot det.

Frosta av i tid

Frysen ska frostas av och då det tar ett par timmar, se till att göra det i god tid.

Lämna kvar lampor 

Eftersom flyttstädning ofta sker efter att du lämnat bostaden och flyttat in i ditt nya hem, är det en bra idé att lämna belysning så att du kan se ordentligt när du städar. Särskilt viktigt om du behöver städa på kvällen eller på vintern när det är mörkt ute tidigt. Se även till att ha en stege så att du når ordentligt.

Börja med förråd och källare i god tid

Det är bra att börja städa utrymmen som du inte använder dagligen, som förråd och källare, i god tid. 

Tjuvstarta städningen

Börja städningen av bostadsytorna några dagar innan flytten så slipper du stress och riskerar inte att du inte hinner göra det tillräckligt noggrant

23 Dec 2022