Behöver du ett bra knäskydd?

Om du har smärta i dina knän eller kanske en knäskada sedan innan, så kan det vara skönt att bära ett knäskydd. Knäskador drabbar främst de som idrottar mycket, men det kan även komma för dig som utsätter dina knän för mycket påfrestningar av olika slag. Det kan vara att du har ett kasst underlag där du jobbar eller att du går och står mycket,

Du som vill satsa på ett bra knäskydd, du kan kolla in flera olika på Fitnessfrank.se för att jämföra vilket som är bäst. 

Hitta ett bra knäskydd

För att du ska hitta ett passande knäskydd för dig, så är det bra att verkligen hitta ett som passar dig, så att du inte ökar risken att skada knäet än mer. Passform och material är därmed av stor vikt. Det är viktigt att det sitter bra, men inte för hårt och inte för löst. Materialet i sig får inte heller irritera din hud.

Knäskydd kan även komma i olika tjocklek och ska anpassas till det du ska göra med detta på. Ska du ha på dig det då du tränar så är det bra att kolla vad som passar för vilken träning.

För knäproblem så finns det olika skydd, bland annat de med kompression, som ger både stöd och värme. Det finns även knäskydd med hål, som ger stöd och avlastning. Sedan har du även andra typer av knäskydd. Det kan vara bra att läsa på om de olika varianterna för att hitta det som du ska ha. 

23 Nov 2022