Kom igång med ditt smarta hem

Vad krävs egentligen för att få ett smart hem? Det är faktiskt enklare än du tror och det är också det som är själva grejen med smarta hem från Somfy, att det ska förenkla livet och göra allt lite lättare och lite roligare. Här får du lite tips på hur du gör för att komma igång. 

Några steg är allt som krävs

Det första du behöver skaffa är en smart controller. Den installeras hemma hos dig och blir som en central för ditt smarta hem. Det medföljer en app som du installerar i din smarttelefon. När du installerat appen är det en god idé att redan från början skapar olika rum som motsvarar din bostad, det gör installationer av olika smarta lösningar enklare. Och du - glöm inte bort garaget, altanen eller terrassen så du kan skaffa smarta garagedörrar, automatiserade markiser och såna saker.

Köp till några smarta pluggar och även smarta lampor, de finns hos olika lampaffärer eller så köper du dem online. Koppla sedan in alla enheter och döp dem. "Lampa hall" gör att du vet att det är hallampan du styr och inte den i köket till exempel. 

Testa sedan så allt funkar och sedan är det bara att börja planera nästa steg i ditt smarta hem. Det kommer att spara el, det kommer att göra livet enklare och sen är det faktiskt rätt kul också med lampor som tänds och släcks automatisk eller med hjälp av en fjärr eller röstassistent! 

17 Dec 2022