Viktigt att hålla ugnen ren

Något som många missar att göra regelbundet, det är att göra rent i ugnen. Det sker ofta att man gör det först den dagen man flyttar,. Men du bör se till att göra rent den, minst ett par gånger om året. Det för att den ska vara fräsch samt hålla längre. Du kan välja att göra rent med ugnsrengöring, läs mer om sådant på bästaprodukterna.com. Sedan går det även att göra rent den genom att göra eget rengöringsmedel.

Tips på hur du städar din ugn

För att göra rent din ugn så se till att först ta bort alla lösa föremål från ugnen, såsom plåtar och galler. Dessa tvättar du separat i diskhon.

Gör rent ugnsluckan med en fuktig trasa eller en svamp och lite diskmedel. Var extra noga med att ta bort alla smuts och fett runt tätningslisten.

När det kommer till insidan av ugnen, så kan du använda dig av ett ungsrengöringsmedel eller så blandar du bakpulver och vatten i en kopp och applicerar denna lösning över ugnens väggar och golv och skrubba med en svamp eller borste.

Låt lösningen verka i 15-20 minuter. Spraya sedan med vatten och torka av med en fuktig trasa eller svamp. Du måste även göra rent över- och undersida. Använd en svamp och lite diskmedel eller ugnsrengöringstablett för att ta bort smuts och fett.

Torka av hela ugnen med en torr trasa eller svamp för att avlägsna allt vatten och lösning.

För att undvika brännmärken eller smuts i framtiden, se till att alltid täcka maten med folie eller plåt när du använder ugnen och rengör den regelbundet.

26 Jan 2023