Vill du testa på att gigga?

Ett lite nyare sätt att jobba på, det är att gigga som det kallas. Man är då en så kallad giggare eller gigkonsult. Du kan hitta olika jobb som passar dig och dina behov. Du kan testa att hitta gigjobb via GigStep som är nya tidens konsultbolag. För att gigga, det påminner en hel del om att vara konsult och ha konsultuppdrag kan man säga, fast att det finns lite mer valmöjligheter när du är giggare.

Du kan vara anställd som giggare eller köra frilans men hitta jobb via en plattform. Det är inte fel att testa på att gigga om du vill komma från den anställning du har nu, inte vill vara utan jobb.

Att bli giggare

Det är inte allt för svårt att bli giggare, då det har kommit en hel del sajter och plattformar med detta. En av de som var först ut med detta var just GigStep. Du kan om du vill vända dig till dem för att bli en giggare och för att hitta rätt sorts gig jobb.

Är det så att du kanske har specialkunskaper inom något? Då är det ofta extra lätt att hitta ett bra jobb. Via GiGstep kan du frilansa eller hitta andra sorters gig, eller uppdrag, både korta och långa. 

För att komma igång, så krävs det inte mycket. Du kan skapa en profil på en gig plattform, som till exempelvis GigStep eller på en annan plats om du föredrar det.  Sedan är det upp till dig på vilket sätt du tar ett gig. 

25 Nov 2022